Марката

СИЛАТА НА КОМПАНИЯТА ВЪВ ФАКТИ

Името Fiat Professional идентифицира товарните автомобили, произвеждани от FCA Italy S.p.A., група, съставена от компетентни и мотивирани личности, професионалисти, които обслужват професионалисти и конкретни факти. Нашата обширна и пълна гама задоволява всяка транспортна нужда. Автомобилите на Fiat Professional са предназначени да намалят максимално разхода на гориво и експлоатационните разходи, като същевременно постигнат най-високи нива на доходност.
През 1901 г. е представен първият товарен автомобил на Fiat. Оттогава продажбите на товарни автомобили стават все по-важни за дейността на Fiat Group. Благодарение на широката си гама и над стогодишния си опит Fiat Professional се превърна в лидер в своя сектор.

Всички автомобили от гамата на Fiat Professional се проектират и произвеждат с цел да удовлетворят изискванията на професионалистите възможно най-ефективно. Fiat Professional е носител на редица международни награди, присъждани от журита и квалифицирани журналисти. Една от най-важните сред тях е наградата “Ван на годината”: спечелена през 1994 г. от Ducato, през 2006 г. от Doblò Cargo, през 2008 г. от Scudo, през 2009 г. от Fiorino и през 2010 г. от New Doblò Cargo.

Мотивирана от продължаващия успех, Fiat Professional се стреми да утвърди лидерската си позиция, като разработва и бездруго широка мрежа за продажби. Днес в Европа има над 1400 дилърства и над 7 500 сервизни центрове. Автомобилите на Fiat Professional понастоящем се произвеждат в 8 завода по целия свят, включително заводът Sevel във Вал ди Сангро, където се произвежда Ducato – най-големият завод за лекотоварни автомобили в Европа (през 2010 г. заводът произведе своя 4-милионен автомобил).