Fiat Professional на Салона за Каравани и Кемпери в Düsseldorf 2018

Fiat Professional на Салона за Каравани и Кемпери в Düsseldorf 2018

29 август 2018

Fiat Professional на Салона за Каравани и Кемпери в Düsseldorf 2018

 

  • В момента се провежда най-голямото събитие в света на развлекателните автомобили – сектор, който се радва на растеж на всички пазари.
  • Всички очи са върху Ducato, бестселъра на Fiat, който е идеалната база за “къща на колела” за всички ентусиасти на RV и безспорен пазарен лидер – днес три от всеки четири кемпера, продадени в Европа, са построени на база Ducato.
  • Щандът разполага с четири кемперни основи Ducato – две кабинни шасита и две влекачни бази в конфигурация от типа “back to back” – за да представят безбройните решения, които този модел позволява.
  • През последните 10 години 500 000 семейства са избрали превозно средство на базата на Ducato и то е наречено “Best Motorhome Base” в продължение на 11 години.
  • Ducato е “Лидер на свободата”, както се демонстрира от широката гама от услуги, разработени съвместно с Mopar, които предлагат туризъм на открито в целия свят без проблеми и грижи.
  • Дюселдорф ще присъства на откриването на новото лого “Fiat Professional for Recreational Vehicles”, създадено от Fiat Professional, за да обслужва този специфичен сектор.

 

Всички очи в момента са съсредоточени върху 2018 Düsseldorf Caravan Salon, най-голямата изложба за развлекателни автомобили в света, която продължава до 2 септември. Ключово събитие, на което Fiat Professional участва със своя бестселър Ducato, идеалната база за „къщите на колела“ за всички ентусиасти на RV и безспорен лидер на пазара в цяла Европа. Редом с къщите на колела, базирани на шаси на DUCATO по време на немското събитие посетителите на щанда на Fiat Professional могат да се възхищават на четири автомобила Ducato – две кабинни шасита и две кабини за трактори в конфигурация от типа “back to back” – които предлагат малък пример за безбройните решения, които този модел позволява. Експертите очакват повече от 120 000 нови регистрации за сектора през 2018 г., което е ръст от около 10% спрямо миналата година. Търсенето нараства всяка година на всички пазари, като експанзията му е около 50% в продължение на четири години.
Така че все повече и повече ентусиасти разглеждат „къщите си на колела“ като едно наистина практично решение, но по-важно – като израз на техния личен начин на живот извън утъпканите пътеки. Това са хората зад успеха на емблематичния модел на Fiat Professional, който се отразява от престижната награда, която моделът спечели за единадесети път точно тук, в Германия. За пореден път тази година Ducato бе обявен от читателите на известното немско списание Promobil за “най-добрата кемперна база”, затвърждавайки неговото лидерство в този сектор.

 

Fiat Professional работи неуморно не само за непрекъснато развиване на най-продаваната европейска база за кемперни автомобили – днес три от всеки четири „къщи на колела“, продавани в Европа, са на базата на Ducato, но също така и за разработване на все по-комплексни услуги, осигуряващи постоянна грижа за клиентите. Така че, благодарение на експертите на марката, посетителите на Салона за Каравани “2018” могат да оценят редицата решения, предназначени да осигурят спокойствие за клиентите, което заедно с отличното качество на продукта сами по себе си превръщат Fiat Professional в неоспоримия “Лидер на свободата”.
Не на последно място, на шоуто на Дюселдорф Fiat Professional ще стартира “Fiat Professional за развлекателни превозни средства”, което целенасочено насочва клиентите си с последователност в името, ясно определена идентичност, специфично лого и отличителен маркетинг. Естествено, всичко е в съзвучие с основната марка, която винаги е изразявала силна специализация и ангажираност към бизнеса с развлекателни автомобили.

 

Демонстрираните автомобили

В салон за кемпери и каравани в Дюселдорф, Fiat Professional демонстрира различни видове Ducato, всеки от които е перфектен за целите да бъде превърнат в друг тип автомобил. По-специално, посетителите имат възможност за поглед отблизо към Ducato Chassis Cab 130 Multijet2 Euro6 с 2.3-литров турбодизелов двигател, съчетан с 6-степенна ръчна трансмисия, която осигурява мощност от 130 к.с. (96 кВт) и въртящ момент от 320 Нм при 1800 об / мин. С междуосово разстояние 3.800 мм и общо тегло 3.650 кг, той е напълно оборудван с гуми Camping Car, ел. Стъкла, ESP с ASR и Hill Holder и двойни въздушни възглавници. Освен това автомобилът е снабден с голям набор от допълнителни устройства, които допълнително увеличават привлекателността му, включително 16″ леки лети джанти, столове с двойни подлакътници и въртяща се база, круиз контрол, радио с 5″ сензорен екран и Bluetooth, климатична система и дневни светлини. Същият впечатляващ стандарт и опция също характеризира второто превозно средство, показано на стойката, а150 Multijet2 Euro6 Chassis Cab, с 2.3-литров турбодизелов двигател с мощност 150 к.с. (110 кВт), осигуряващ въртящ момент от 380 Нм при 1500 об / мин под капака. При версията Maxi механика, брутното тегло на автомобила се увеличава на 4 400 кг. Изложението на салона за кемпери и каравани 2018 е допълнен от двойка кабини за влекачи Ducato Maxi с огледално разположение. В единия край е кабината на млекача с всички специални характеристики на стила и технологиите, като например таблото за управление с алуминиеви цветове “Techno-trim”, въртящи се столове Captain, круиз контрол, 6-степенна роботизирана скоростна кутия Comfort-Matic, 16-инчовите джанти от лека сплав, а в другия край на автомобила има шаси, перфектната основа за кемпери от клас А, което дава на посетителите прекрасен изглед към отделението за двигатели Ducato, доминирано от двигателя 2.3 Multijet2 с мощност от 180 к.с. (130 кВт) и въртящ момент от 400 Нм при 1500 об / мин, съчетани с 6-степенна роботизирана скоростна кутия Comfort-Matic.

 

“Лидер в свободата”

“Лидер в свободата” е понятие, което носи много точен смисъл. Свободата е обещанието към клиентите, че Fiat Professional ще бъде на разположение с решение на всеки проблем, който може да срещне по време на почивката им. Думата “Лидер” сочи факта, че марката предлага уникален, несравним комплекс от специални услуги за света на автомобилостроенето. От 2003 г. екип от професионалисти се грижи за клиентите с кемпери и техните нужди. С течение на времето екипът разшири, подобри и актуализира уменията си, за да бъде още по-близо до клиентите и техните нужди. Възможността да чувате клиентите – която започва в Центъра за обслужване на клиенти и продължава в семинарите на Fiat Professional – означава да можете ефективно да отговаряте на настоящите нужди, но и да ги предугаждате.

Концепцията за обслужване се простира от оказването на помощ на продуктите до грижите за клиентите на почивка, като поддържа връзка с тях. Fiat Professional Call Center в 51 страни в цяла Европа отговаря на обажданията, направени на безплатния номер, предназначен за ползвателите на кемпери 24 часа в денонощието, седем дни в седмицата. Двадесет посланици на марката бързо решават всички видове проблеми и при необходимост се обаждат на техническите отдели на Fiat Professional.

Обещанието за спокойствие, което Fiat Professional предлага на клиентите, включва и Mopar® Vehicle Protection “Maximum Care Camper” Mopar® “Максимална грижа”, което им позволява да разширят до пет години гаранцията и за механични и електрически компоненти в допълнение към пътната помощ. От тази година офертата може да бъде приета в рамките на 12 месеца от първата регистрация на превозното средство. Друга, не по-малко важна област е връзката, установена чрез използването на всички най-нови комуникационни технологии, като например сайта fiatcamper.com (достъпен на девет езика и посетен над 70 хиляди пъти месечно), където потребителите на кемпери могат да събират и проверяват информация относно състоянието на техническото обслужване на техния автомобил, социалните медии, които предоставят информация и съвети на общността на кемперите в реално време, както и месечният бюлетин, който се изпраща на всички ентусиасти на приключенията на открито в региона на Eвропа, Близкия Изток и Африка. Силният екипен дух на потребителите на кемпери е канал във виртуалната общност на “Fiat Professional for Recreational Vehicles”, с 56 000 членове, следващи страницата на Facebook, посветена на FiatDucatoCamper

 

Нова идентичност

Двете ключови понятия, които трябва да се използват, за да се говори за продуктите и услугите на Fiat Professional, са “постоянното подобрение” и “специализацията”. Тези две понятия вдъхновяват напредъка на марката в комуникациите и при създаването на връзки с крайните клиенти, които са купувачите на развлекателни автомобили. Пазарното позициониране е усъвършенствано и развито през последните години. Фокусът на комуникациите се промени от описанието на уникалността на продуктите и услугите до по-цялостния подход.

Fiat Professional е “Лидер в свободата”, защото отличното качество на продуктите и услугите гарантира максимална гъвкавост и свобода за потребителите. Позиционирането му се консолидира чрез дейности и действия, които са съгласувани във всички контакти с клиенти, от десетте международни изложения, които марката посещава всяка година, до комуникацията по основни медии и реклама в десет различни страни в цяла Европа. Целта е да се обърнем към клиентите с тона на гласа на една истинска марка, като използваме последователни думи и приемаме добре дефинирана визуална идентичност, естествено в съответствие с тази на Fiat Professional.

Пътуване, което започва с новото лого “Fiat Professional for Recreational Vehicles”. Името и логото подобряват марката Fiat Professional със специализация и ангажираност към бизнеса за развлекателни автомобили. Новата идентичност ще бъде разкрита на клиентите по време на следващите изложения. Fiat Professional ще покаже истинската си природа като лидер в сектора на автомобилите за отдих и чрез комуникационен проект, насочен към създаването на тази специфична марка в рамките на една марка.

Торино, 29 август 2018 г.