Fiat Professional: Най-добрият партньор за професионалистите

Fiat Professional: Най-добрият партньор за професионалистите

07 май 2018 г.

Fiat Professional: Най-добрият партньор за професионалистите

 

Новата комуникационна кампания на Fiat Professional е в пълен ход. Международната платформа се съсредоточава върху важността на това да се разчита на експертизата и надеждността на превозни средства, създадени от професионалисти за професионалисти за тяхната професионална работа, като това е направено по един забавен и ироничен начин. 

 

За пускането на новата комуникационна платформа, която е в ход в най-големите държави в региона на Европа, Близкия Изток и Африка от май по телевизията, цифровите канали, радиото и билбордовете, Fiat Professional избра да премине отвъд концепцията за т.нар. „свидетелски показания“ от първа ръка представени от известни личности, като вместо това да въведе добронамерена закачлива ирония и да илюстрира разликата между аматьорския и професионалния подход към правенето на автомобили, като използва за това сюрреалистични и забавни примери, с оригинален дикторски тон. Форматът на новата кампания подсказва изключително популярен език, който е извънредно популярен както по традиционните телевизионни канали, така и в интернет, и се превръща в нещо като “жанр 2.0” – този на комичните провали. Най-често тези домашни видеоклипове изобразяват несръчности и грешки в обикновените ежедневни дейности и задачи, които ескалират в епични бедствия със смешни резултати.

 

Новата международна кампания експлоатира темата за контрастите, като показва реалистични ситуации, които биха могли да бъдат решени брилянтно от автомобилите от серията Fiat Professional и които, напротив, водят до истински бедствия, когато се правят опити да се разчита единствено на изобретателност и импровизации. Например, видеата показват абсурдни методи на работа с катастрофални резултати за обекти и материали, които са ненадеждно натоварени на неподходящи автомобили, в противовес на цялостната гама Fiat Professional, която изразява ценностите на марката – накратко: опит, надеждност, решителност, динамика и централен фокус върху клиента.   Естеството на различните подходи се подчертава от прости и ефективни надписи – „Unpro“ за несръчните опити, и „Pro като теб“ – за ефективните. Формулировката е кратка, но може да потвърди значението на избора на подходящата подкрепа за успешния резултат от всяка работа. Ето защо Fiat Professional е най-добрият партньор за професионалистите, които изискват качествени превозни средства и услуги, на които могат да разчитат. Тези професионалисти могат да изберат да седнат зад волана на най-подходящото за техните нужди търговско превозно средство, като се възползват от създадените „по поръчка“ услугите за финансиране и наемане, и като след това се възползват и от най-разгърнатата мрежа за сервизни услуги и следпродажбено обслужване в Италия, с над 1 800 сервизни центъра в цялата страна.   Торино, 7 май 2018