Ducato е номиниран за „Най-добрата Кемперова База на Годината“ за Дванадесети пореден път.

Ducato е номиниран за „Най-добрата Кемперова База на Годината“ за Дванадесети пореден път.

14 януари 2019

Ducato е номиниран за „Най-добрата Кемперова База на Годината“ за Дванадесети пореден път.

• Читателите на специализираното немско списание „Promobil“ номинираха Fiat Professional Ducato за „Най-добрата Кемперова База на 2019 година“, като отново потвърдиха лидерството му в сектора.
• Дукато доминира пазара в Европа, като близо три от всеки четири кемпера са построени на база Ducato.
• Ducato се произвежда без прекъсване в завода в Sevel от 1981 г. насам, като през последните десет години е бил избран от повече от 500 000 семейства в Европа като база за техния кемпер.

Дългата поредица от международни награди за Ducato – героя на марката Fiat Professional – продължава без прекъсване. За дванадесети пореден път той е обявен за “Най-добрата база за кемпери за 2019”, спечелвайки пред множество други много уважавани конкуренти. Престижната награда бе връчена от читателите на “Promobil”, специализираното немско списание, което вече над 25 години е ключов референтен източник за тенденциите в сектора на къщите на колела.

Това последно важно признание потвърждава доверието, което клиентите на Ducato имат към него като идеална база за развлекателни дейности, потвърждавайки този изключителен италиански успех по пътищата на целия свят. Неслучайно това е единствената автомобилна конструкционна база, която е специално създадена за да се превърне в лидерски кемпер в този постоянно растящ сектор. Също така през 2018 г. новите регистрации са се увеличили с повече от 10% в сравнение с предходната година, като по-нататъшно доказателство, че кемперите повече от всякога са се превърнали в средство за осигуряване на “желан лайфстайл”, за да могат техните собственици да се насладят на свободата да отидат където пожелаят и когато пожелаят, а не са само ваканционни автомобили.

Ducato се произвежда в Севел във Вал ди Сангро, Италия, най-големият завод за производство на леки търговски превозни средства в Европа. Севел в стремежа си към съвършенство е спечелил сребърното ниво на World Class Manufacturing, като разполага с производствени площи от над 1 200 000 кв. Повече от 297 000 превозни средства са излезли от завода в Севел през 2018 г., като за четвърта поредна година е счупен собственият му производствен рекорд с над 46% общ ръст през последните шест години. Този успех произтича от 37-годишния опит. От 1981 г. насам печелившите му характеристики постепенно се усъвършенстват, за да се превърне Ducato в истински секторен лидер, произведен в над 13 000 варианта и продаван в над 80 страни по света. Накратко, това е глобален модел и еталон за категорията. Освен това, базата за кемпери Fiat Professional Ducato е проектирана в партньорство с водещите европейски производители на къщи на колела, с цел да се предлагат най-добрите интегрирани кемперни бази и решения, осигуряващи оптимална жизнена среда.

Тридесет и седем години успех

Преди тридесет и седем години Ducato революционизира сегмента на леките търговски превозни средства и тази революция все още е в ход. Сегашното шесто поколение има най-висок коефициент на полезен товар в сектора. Изключително балансираното шаси и специфичните окачвания за кемперните фургони осигуряват безопасност и динамично поведение при всякакви пътни условия. Голям брой активни и пасивни устройства за безопасност осигуряват спокойствие зад волана, дори и със семейството на борда, без да се правят компромиси с комфорта.

Днес три от всеки четири кемпера, продавани в Европа, са базирани на Ducato, и през последните десет години 500 000 семейства са избрали Ducato за своите кемпери. Това лидерство отразява възможностите на бестселъра на Fiat Professional за стимулиране на развитието на продуктите за кемперните моторни превозни средства, предвиждайки нуждите на потребителите от самото начало. Не е изненадващо, че първата база за кемперни моторни превозни средства Ducato беше важна стъпка напред от техническа гледна точка, с оглед адаптиране към специфичните нужди на превозните средства за отдих. Първата база Дукато беше със задвижване на предните колела и с напречен двигател, с цел да се освободи използваемо място зад кабината. От поколение на поколение, всеки Ducato въвежда иновации, насочени към подобряване на превозните средства за развлечение с оглед на възможностите им за професионално преобразуване и по отношение на ползваемостта им от крайните потребители. Неслучайно базата за кемпери Ducato непрекъснато се развива, като се обединява с най-важните производители на къщи на колела, предлагайки с времето специални, по-ниски и по-леки шасита, по-широка стъпка, многофункционална и укрепена покривна кабина, квадратна форма, предназначена за използване по по-широк диапазон начини и, като цяло, отлично съотношение на обемите и много благоприятно съотношение между механичните размери и използваемото пространство. Ducato винаги е предлагал модулност, управляемост и гъвкавост, характеристики, които – накратко – са успели да управляват успеха си, заедно с постоянни иновативни интелигентни решения, насочени към подобряване на качеството на живот на борда, като например ротационни седалки за водача.

Ducato е “Лидер в свободата”

Свободата е обещанието към клиентите, че Fiat Professional винаги ще бъде на разположение с решения за всеки проблем, който може да бъде срещнат по време на почивката. Ducato е и лидер, защото марката предлага уникална, ненадмината поредица от специални услуги за света на къщите на колела. Кемперите на Ducato непрекъснато прогресират по отношение на продуктите и специализираните услуги, които се въртят около почивката с къщи на колела. Способността да слушаме клиентите – която започва в Центъра за обслужване на клиенти и продължава в семинарите на Fiat Professional – всъщност не само ни дава възможност да отговорим ефективно на текущите им нужди, но и да ги предвидим.

Основното предположение е, че закупуването на кемпер означава закупуване на почивка, а не само на превозно средство. Поради тази причина концепцията за услугата се простира от подпомагането по отношение на самия продукт до грижите за клиентите на почивка, като постоянно се поддържа връзка с тях. По-конкретно, обширна специализирана мрежа, разположена по маршрутите, най-често пътувани от потребителите на къщи на колела, компетентен и осведомен Център за обслужване на клиенти за всички собственици на кемпери, и пътна помощ, които са готови за действие в Европа и извън нея.

Двадесет и четири часа на ден, седем дни в седмицата, потребителите на къщи на колела могат да се обадят в специалния център за обслужване на клиенти и да говорят с един от двадесетте посланици на марката Fiat Camper на техния собствен език. Мисията на посланиците е да решават проблемите на клиентите възможно най-бързо чрез взаимодействие с тях и координиране с всички участници, за да се осигури постоянен диалог, под знака на експертното разбиране и опита. Поради тази причина специализираните членове на екипа постоянно се обучават и актуализират. Те присъстват на големите европейски отраслови търговски изложения, за да бъдат в крак с тенденциите и да следят отблизо света на къщите на колела.

Грижата за клиентите се интегрира все повече с пътната и сервизната помощ: всички потребители на къщи на колела могат да разчитат на тях в не по-малко от 44 различни страни, двадесет и четири часа на ден, седем дни в седмицата. Телефонната поддръжка осигурява актуализация на времето за ремонт и методите на клиента и активна подкрепа на работилниците за улесняване на отстраняването на проблеми и осигуряване на бърза доставка на резервни части.

Този пълен набор от услуги, съобразени с нуждите на клиентите на автокемпери, включва и задължителното международно удължаване на гаранцията “Максимална грижа за Кемпера”, което осигурява покритие на всички механични и електрически компоненти на Ducato, които се предлагат в различни продължителности. Потребителите на Ducato Motorhome могат да разчитат на над 6 500 сервиза на Fiat Professional, оборудвани за поддръжка и ремонт на базирани на Ducato кемпери, включително над 1 800 центрове за помощ на Fiat Camper.

В продължение на много години Fiat Professional следи и предоставя ценна помощ на потребителите на къщи на колела, което се потвърждава от участието ни всяка година на повече от десет специализирани автомобилни изложения в Европа, специален уебсайт www.fiatcamper.com, който отчита средно повече от 86 000 месечни посещения. Facebook страницата на “Fiat Ducato Camper”, която има повече от 60 000 фенове, а от тази година и новата страница на FiatPro4RV Instagram. Освен това Fiat Professional инвестира време и ресурси в непрекъснато подобряване на специализираните продукти и услуги, създадени в сътрудничество с Mopar, референтната марка за услуги, Customer Care, оригинални резервни части и аксесоари за марките на FCA.

Нова идентичност

Ducato Fiat Professional е “Лидер в свободата”, защото високите постижения на продуктите и услугите му гарантират максимална гъвкавост и свобода на потребителите. Това позициониране е консолидирано чрез дейности и действия, които са координирани с всички контакти с клиентите и всички комуникации от десетте международни изложения, в които марката участва всяка година за рекламиране в големи медии в десет различни страни в Европа.

Тази година отбеляза още една крачка напред в тази посока със създаването от Fiat Professional на новата “Fiat Professional For Recreational Vehicles” идентичност, обявена в специализираните автосалони, започващи от Дюселдорф през август, за да потвърди лидерството и специализацията си в тази категория.

Торино, 14 януари 2019 г.