Ducato е избран за “Най-добър Базов Кемпер на Годината” за единадесети пореден път

Ducato е избран за “Най-добър Базов Кемпер на Годината” за единадесети пореден път

  • Читателите на немското търговско списание Promobil избраха Ducato “Best Camper Base 2018”, потвърждавайки отново неговото лидерство в този сегмент.
  • Ducato продължава абсолютното си доминиране на европейския пазар, където почти три от всеки четири продадени кемпера са на база Ducato.
  • А 3-милионното превозно средство на този най-продаван модел на Fiat Professional беше всъщност Ducato camper base.

Ducato продължава своята непрекъсната поредица от международни награди, като се пребори с конкурентите с големи имена, за да спечели за единадесети пореден път титлата “Най-добра Кемперска База 2018”. Тази престижна награда е предоставена от читателите на специализираното германско списание Promobil, което предоставя вече повече от 25 години основна референтна точка в сектора на автомобилите за отдих. Нещо повече, Ducato camper base беше 3-милионното превозно средство, произведено от този най-продаван модел на Fiat Professional.

Този двоен успех потвърждава доверието на клиентите в модела Ducato като идеална база за автомобилите за отдих, и го превръща в невероятна италианска история на успех в целия свят. Всъщност това е единствената база, специално създадена за сектора на кемперите, една наистина бързо развиваща се индустрия: регистрациите през 2017 г. отбелязват увеличение с повече от 10% в сравнение с предходната година. Тези цифри силно подчертават случващото се широко завръщане към “живота на открито”, тъй като хората се стремят да възстановят връзката си с околната среда. Вследствие на това, кемперът се разглежда все повече и повече като възможност за обогатен начин на живот: не само като превозно средство за използване през отпуската, но и като средство за свобода, за да могат потребителите да отидат навсякъде, където поискат, когато пожелаят.

Ducato се произвежда в завода Севел Суд във Вал ди Сангро (най-голямото предприятие за лекотоварни автомобили в Европа, което притежава сребърно ниво от World Class Manufacturing и заема площ от над 1 200 000 квадратни метра) и се възползва от повече от 36 годишен успешен опит: от 1981 г. досега неговите отлични възможности са непрекъснато усъвършенствани, а Ducato понастоящем е истински лидер в задаването на световните тенденции, произвеждан в над 10 000 варианта и продаван в над 80 страни по света. Глобален модел, по който се сравняват останалите в неговия клас. Освен това, кемперната база Ducato бе проектирана и разработена заедно с най-добрите производители на кемпери в Европа, със задачата да се постигнат най-добрите интегрирани решения както за базата, така и за надстройката на кемпера.
Дукато е “Лидер на свобода”

Това е концепция с ясно дефиниран смисъл. “Свобода” е това, което Fiat Professional обещава на клиентите, като гарантира, че ще бъде на разположение с решение на всеки проблем, който те могат да имат по време на почивката си. “Лидер”, защото днес предлаганите от Fiat Professional специализирани услуги за света на „домовете на колела“ са  уникални и ненадминати на пазара. През годините базата за кемпери на Ducato непрекъснато еволюира както по отношение на продукта, така и по отношение на развитието на услуги, съобразени с нуждите на използващите кемпери. Способността за чуваш и разбираш клиентите – която започва с грижата за клиентите и продължава в семинарите на Fiat Professional – означава да можеш не само да реагираш ефективно на настоящите нужди, но и да планираш за такива, които ще възникнат в бъдещето.

Основният принцип е, че всеки, който купува кемпер, купува не само превозно средство, но също така и ваканция. Следователно, концепцията за обслужване не спира с помощта за  превозното средство, а включва и грижата за клиентите, които са във ваканция, като се осигурява тя да е на разположение по всяко време. По-конкретно, пълна, специализирана мрежа, разположена по предпочитаните маршрути на любителите на кемпери, специализиран център за обслужване на клиенти, където всеки кемперист да има достъп до знания и опит в света на кемперите, и мрежа пътен асистанс, готова бързо да предостави помощ в Европа и извън нея.

24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, ползвателите на кемпери могат да се обадят в Центъра за обслужване на клиенти и да говорят на своя език с един от двадесетте “Кемпер Посланици на Fiat”. Мисията на посланика е да разреши проблема на клиента възможно най-бързо, като взаимодейства и координира съответните отдели на компанията, и непрекъснато да поддържа диалог с клиента, основан на разбиране и познания. За да се гарантира това, членовете на екипа получават постоянни обучения и актуализации на познанията през цялата година, като също така и присъстват на големите европейски събития в сектора, с цел да придобият оптимални и от все по-първа ръка знания за света на кемперите и техните ползватели.

Освен това, грижата за клиентите е все по-тясно интегрирана с работата за услугите за пътна помощ и работилниците: всички собственици на каравани могат да разчитат на мобилна сервизна работилница, която може да достигне до тях в цели 44 различни страни, както и на телефонна поддръжка денонощно, 7 дни в седмицата, чрез която с тях се свързват за да ги актуализират по процедурите и часовете за ремонт, като същевременно предоставят и активна поддръжка на сервизните работилници, с цел да се улесни диагностицирането и да се гарантира, че резервните части се доставят в най-кратки срокове.

Организацията предлага и пълна гама от услуги, съобразени с нуждите на клиентите от света на „домовете на колела”, от безценните международни гаранционни разширения “Максимална грижа” – която обхваща всички механични и електрически компоненти на Ducato с различни опции за продължителност и пробег – до иновативния пакет “Fiat Ducato Camper Mobile”, който също така предоставя туристическа информация и до сега е бил свален от повече от 110 000 собственици на кемпери. Днес всеки пътуващ с Ducato Motorhome знае, че може да разчита на повече от 6 500 сервизни центъра Fiat Professional, оборудвани да поддържат и ремонтират Ducato Base, от които повече от 1 800 са специализирани точки на Fiat Camper Assistance.

Fiat Professional вече много години е в помощ на тези, които пътуват с кемпер: това се потвърждава от участието на повече от 10 европейски търговски изложения всяка година, специализирания уеб сайт https://www.fiatcamper.com/it/home, който има средно 74 000 посещения на месец, страницата във Facebook “Fiat Ducato Camper” с повече от 56 000 фенове и приложението “Fiat Camper Mobile” с над 110 000 изтегляния. Освен това Fiat Professional инвестира време и ресурси за да подобрява непрекъснато продуктите и услугите, заедно с Mopar – организацията, която контролира услугите, грижата за клиентите, и оригиналните части и аксесоари за марките на Fiat Chrysler Automobiles N.V.
Торино, 15 януари 2018 г