Шест милиона автомобила в завода на Ducato, Sevel

Шест милиона автомобила в завода на Ducato, Sevel

20 Септември 2018

Шест милиона автомобила в завода на Ducato, Sevel

 

  • Индустриалният обект Val di Sangro премина репера от шест милиона произведени автомобила.
  • Превозното средство, което достигна тази магическата фигура, е Ducato Natural Power, представляващо гамата Fiat Professional оборудвана за природен газ, която е и най-разпространената на пазара.
  • FCA е европейски лидер в продължение на повече от 20 години в тази технология с минимално въздействие върху околната среда, като са регистрирани над 754 000 коли и търговски превозни средства.
  • Ducato подсилва историческата връзка между най-продавания модел на Fiat Professional и най-големия европейски завод за производство на лекотоварни автомобили.

Превозното средство под номер 6 000 000 напусна производствените линии на “Севел” (Società Europea Veicoli Leggeri) днес, 20 Септември 2018. Това е Ducato Natural Power (ван, със средно междуосие и висок покрив), който е с алуминиево сив цвят и е оборудван с двигател ниско въздействие върху околната среда F1 CNG Natural Power, работещ на природен газ, който осигурява мощност от 136 к.с. и максимален въртящ момент от 350 Нм, които са експлоатационни характеристики сходни във всички отношения с тези на дизелов двигател, и с обсег на природен газ от 400 км.

Закупен от италиански клиент за целите на превозване на пътници, рекордьорът отразява не само солидната връзка между най-продавания модел Fiat Professional и завода в Sevel di Atessa във Val di Sangro, най-голямата производствена площадка за лекотоварни автомобили в Европа, но също и безспорното лидерство на FCA в продажбата на автомобили оборудвани за двойно гориво за бензин и природен газ, с повече от 754 000 регистрации на леки коли и търговски превозни средства в цяла Европа в продължение на над 20 години. Гамата Fiat Professional включва четири модела Natural Power: Fiorino, Doblò Cargo, Ducato Van, Minibus или Panorama, и Panda Van.

С подобна гама, Ducato Natural Power е идеалното решение за всякакви професионални нужди, като гъвкавостта му се доказва от неговия Van (наличен в 3 височини, 3 дължини и в Maxi-версията) и от конфигурацията на кабинното шаси (в 3 дължини и във версия Maxi). Всички варианти на този бестселър Fiat споделят 3-литровия двигател с одобрена категория Euro 6, който осигурява мощност от 136 к.с. при 3500 об/мин и максимален въртящ момент от 350 Нм при 1500 об / мин. Така оборудван, Ducato Natural Power развива максимална скорост до 160 км/ч и е изключително икономичен на гориво (8.6 кг/100 км природен газ). Нещо повече, благодарение на липсата на емисии на фини частици и ниските емисии на замърсители, в зависимост от специфичните за града разпоредби, на Ducato Natural Power се предоставя достъп до “зони с ограничен трафик”, създадени по екологични причини.

Разработен специално за работа на природен газ, двигателят разполага с голям брой специални компоненти, които гарантират неговата ненадмината издръжливост, надеждност и ефективност. По-специално, Ducato Natural Power е конфигуриран да работи нормално с природен газ – като бензинът се намесва автоматично единствено при свършване на природния газ – като природният газ съхранява се в пет цилиндъра с общ капацитет 220 литра, еквивалентен на 36 кг, който осигурява пробег от 400 км. Нещо повече, цилиндрите се намират под пода на автомобила, запазвайки по този начин обема на товарния отсек: това е много важен аспект за всяко превозно средство, предназначено за професионална употреба.

С допълнителния бонус, че природният газ е най-чистото гориво налично в днешни дни. Например в сравнение с бензина, природният газ намалява емисиите на СО2 с 23%. Двигателите на природен газ намаляват до минимум най-вредните емисии, като фините частици, азотните оксиди и най-реактивните въглеводороди, които водят до образуването на други замърсители. Автомобилите, задвижвани с метан, могат да се движат в различни градове със “зони с ограничен трафик” създадени по екологични причини, както и да паркират в подземни паркинги и на фериботи.   Ducato Natural Power потвърждава постоянното внимание на FCA отделяно на проблемите на околната среда чрез проучване и разработване на конкретни решения за подобряване на производителността и намаляване на потреблението, съчетано с екологична и икономическа устойчивост. Освен това превозните средства, произведени с оригинално оборудване, които са монтирани във фабриката вече със съответните модификации на шасито, произведени по специална технология, се подлагат на тестове за сривове и емисии точно както конвенционалните автомобили и могат да се похвалят с най-високите стандарти за комфорт и безопасност.

 

Тридесет и седем години успех

Преди тридесет и седем години Ducato революционизира сегмента на лекотоварните автомобили и тази революция все още е в ход. Настоящото, шесто поколение има най-голям полезен товар в сегмента до 3,5 тона. Множеството от силните страни на модела включват мощните и ефективни двигатели, многобройните системи за безопасност и за подпомагане на шофирането, както и многобройните варианти на каросерията, предназначени за всякакви видове екипировки. Затова Ducato запазва висока остатъчна стойност и това, съчетано с ниските експлоатационни разходи и цени на резервни части, дава на най-продавания Fiat Professional някои от най-ниските разходи за поддръжка и ремонт в своята категория, което е съществен принос за подобряването на “Общите разходи за собственост “, което е от съществено значение за подобряване на бизнеса на клиенти от всякакъв вид.

 

Ducato може да бъде конфигуриран така, че да удовлетворява нуждите на всяко възможно ползване, тъй като освен всичко има и най-голям брой автомобили с предно предаване на пазара: чрез комбинации от различни решения за корпуса, двигателя и механиката марката предлага приблизително 10 000 варианта за превозни средства за превоз на товари, на пътници и бази за кемперно и друго преобразуване. Ducato се предлага в 4 варианта за дължина и 3 версии за височина за микробуси, и в 6 варианта на дължина на кабините и на шасито. По-конкретно, гамата от ванове предлага избор от осем различни товарни обема, вариращи от 8 до 17 м³, което му осигурява най-добрата ефективност в тази категория по отношение на товарния обем.

 

Заводът рекордьор

Ducato се произвежда в завода Sevel в Atessa, Val di Sangro, Италия, най-големия завод за лекотоварни автомобили в Европа. Малко повече от шестстотин души бяха заети в “Севел” през 1981 г. и дневно се произвеждаха седемдесет автомобила. Днес около 1200 автомобила в невероятна гама от различни конфигурации слизат от производствените линии всеки ден. Заводът е един от най-гъвкавите в света по отношение на нивото на специализация, организация и работа. Освен това, той е спечелил сребърен медал в програмата World Class Manufacturing, която включва над 160 FCA завода, в допълнение към доставчици и мултинационални компании. Сребърният медал удостоверява, че се прилагат високи стандарти за ефективност, организация, участие и качество. В завода работят приблизително 6 400 души, които достигат до 12 500, като се включат и доставчиците, опериращи в района. Средната възраст е около 45 години, а жените съставляват над 21% от цялата работна сила. Заводът е домакин на Академията, център за високи постижения, където непрекъснато се обучават и актуализират човешките ресурси и служителите заети в производството. По-конкретно, “Академията” е мястото, където служителите се събират, за да подобрят обучението си и лидерски умения, както и да предприемат симулации и да създават иновации. Тук те могат също да научат за най-съвременните технологии на бъдещето, включващи дейности в различни области, като качество, ергономичност, управление на комплексни процеди и производствен ритъм.

Торино, 20 септември 2018 г.